Låtskriverdoktor Calle Hamre

Torsdag 7. September klokken 2100-2200

shutterstock_394610614.jpg

Kreativitet

Kom på kurs og bli inspirert!

Du kan bestille kurset ved å scrolle helt ned siden,

Her er ett utdrag fra ett blogg innlegg om låtskriving fra Calle:

- Å skriver låter og meningsfulle tekster er noe mange ønsker å bli god på, jeg tenkte å dele med deg noen tips i forbindelse med det å skrive sanger/melodier.

Jeg pleier å si at låtskriving er som en muskel som må holdes i form. Prøv å tenke på
låtskriving og tekst i mange situasjoner. Prøv å beskrive en stemning ved hjelp av stemmen eller instrumentet ditt. Sinne, sorg, glede eller melankoli. Det er utrolig deilig å få det ut på den måten, og når andre også blir grepet av den stemningen du skaper, kjenner man en indre glede som få ting kan kompensere for.

Når det gjelder sang med tekst, er det en fordel å vite hvilke stemning man ønsker å beskrive med sangen, men å sitte å "lullelalle" med instrumentet, eller bare synge til det dukker opp noen ord, såkalt black-talk, kan fungere overraskende bra. Det er som om underbevisstheten jobber sammen med deg om hva låten skal handle om, hvilke ord som er gode å synge på. Ofte er vokaler vokalistens beste venn. Noen begynner med tekst og noen lager sangens melodi først.

Lek med melodier, tekster. Det som er så vidunderlig med musikk, er at det er du som bestemmer over dette universet, det er din frihet. Du er sjefen rett og slett.

Prøv å skrive litt hver dag. Prøv å unngå å skulle kopiere andres titler og metaforer, men man kan gjerne prøve å snu og vende på dem. Dette er noen vi gjør på kurset også.

Håper å se deg på låtskriver kurs,

Calle Hamre.jpg

mvh,

Calle Hamre,

Musikkinstruktør Feedback Studios

mvh, Calle Hamre

 

Klikk her for å se hele blogg innlegget til Calle Hamre om låtskriving:

Påmeldings Skjema:

Navn *
Navn
Velg ett alternativ *

 

Hoved studioet vårt ligger i

Sandviksveien 62
Bergen, Hordaland, 5035
Norway