Book an appointment with Feedback Studios using SetMore

GitarUndervisning i Bergen

shutterstock_146763434.jpg

Gitarkurs

Å gå på gitarkurs er sosialt og gøy, en får oppleve mestring ved å lære seg ett instrument og lære seg verdien av øving og samspill.

Lær å spille gitar

Gitar er ett morsomt og populært instrument som kan brukes i mange musikk sjangrer som rock, pop, jazz, klassisk, metall og mye mer. Stig Blindheim-Hansen startet Feedback Studios i 2008 som da var en gitarskole. Studiene hans ved Universitet i Nord Dakota brukte han til å utvikle gitar pedagogikk og hvordan en kan få elever til å lære på best mulig måte og oppleve mestring på kortest mulig tid. Dette er noe vi har praktisert og forfinet de siste 10 årene og som gjør Feedback Studios til en unik plass å lære å spille gitar.

Våre lærere holder ett høyt teknisk og teoretisk nivå og allerede fra første time skal du kunne komme hjem og ha lært noe nytt. Du kan gjerne sende oss dine tanker om hvilke nivå du ligger på før første time, om du har spesielle ønsker om hva du har lyst til å oppnå med timene så må du også skrive litt om dette.

Gitarundervisning ved Feedback Studios

Vi underviser ved flere skoler i Bergens område og setter opp privattimer og kurs ved studioet vårt i Sandviken ute ved Måseskjæret. Det ligger ca 2 minutt gange fra bussholdeplass og vi har også mulighet for parkering ved studioet.

Vi er fleksible med tanke på undervisning og du kan sette opp timer når du skulle ønske det. Vi kan også sette opp timer slik det passer din arbeid eller skole situasjon.

Undervisningen kan inneholde:

Tilpasset undervisning

Hos Feedback Studios er det stort fokus på hvordan en kan få elever til å lære på best mulig måte og oppleve mestring på kortest mulig tid.

 • Sangene du alltid har villet lære

 • Forskjellige stilarter, samt spesialisering innenfor en eller flere

 • Noter

 • Improvisasjon

 • Gitarsoloer

 • Akkorder

 • Skalaer

 • Låtskriving

 • Musikkteori

 • Lære samspill og hvordan kommunisere med andre musikalsk

 • Gitar og sang

 • m.m.

Vi har ingen aldersgrense ved Feedback Studios.

Vi har fleksibel undervisning og du kan starte opp timene dine når du vil og hvor mange timer du skulle ønske, men vi gir 5 % rabatt på kjøp av semester løsning (16 x 30, 45 eller 60 minutter). Vi gir mulighet til avdrags løsninger mot ett gebyr på kr 50,- per faktura.

Må man ha sin egen gitar?

Ja, du bør ha din egen gitar slik at du kan øve hjemme for den beste mestringen og utviklingen. Dessuten bør du alltid ha med deg ditt eget instrument til læreren på timen slik du blir vant med å spille på eget instrument. Etterhvert kan det være en fordel å ha flere gitarer, flere typer gitarer gir forskjellig lyd og kan ha noe forskjellig teknikker.

Vi anbefaler at den første gitaren du kjøper er en elektrisk gitar eller en nylonstreng gitar. Det er fordi disse gitarene som oftes er mest grei for såre fingertupper. Du må dessuten tenke på at det er en gitar som passer til deg, dvs ett barn skal ikke nødvendigvis ha en full størrelse gitar, det finnes både 1/2 og 3/4 størrelse, det finnes også guitaleler som er små gitarer for de aller minste. Dette er en fullverdig gitar med 6 strenger, men den er like liten som en ukulele. For noen av de minste barna kan det dessuten være greit å starte med en ukulele med 4 strenger.

Det finnes mange typer gitarer, men om vi deler de opp i to hovedgrener så har du elektrisk gitar eller akustisk gitar.

Vi kan ta en titt på de forskjellige og nybegynner modeller som vi kan anbefale:

Akustiske gitarer:

shutterstock_589650197.jpg

Musikkglede

Feedback Studios har ingen nedre eller øvre aldersgrense

 • Nylonstreng, klassisk eller spanske gitarer har ofte brede halser, fordelen med dette er at fingrene får god plass til å finne riktig plass, halsen kan være litt for bred for noen, men kan ofte løses ved å kjøpe 1/2 eller 3/4 størrelse. Lyden i nylonstreng gitarer blir ofte mer rund eller myk i sammenligning med en stålstrengs gitar.

Anbefalt nybegynner modell:

 1. Yamaha GL1: (guitalele for de minste elevene) ca kr 999,-

 2. Yamaha CS45A Junior 3/4 guitar - ca kr 1200,-

 3. Yamaha CGS102 A Junior 1/2 guitar - ca kr 1500,-

 4. Yamaha C45A Senior guitar - ca kr 1300,-

Om du ønsker å gå litt opp i pris og få en riktig god gitar som du kan ha lenge så er Alhambra klassiske gitarer ett godt valg med betydelig bedre lyd.

 • Western eller stålstrengs gitarer har som oftes smalere hals. Jeg vil anbefale alle som ønsker å kjøpe akustisk stålstrengs gitar å gå inn i en musikkbutikk og prøve den ut fremfor å bestille via nettbutikk. Her er det ofte stor forskjell på dyre og billige modeller. Viktig å kjenne om den aktuelle gitaren passer til deg både med tanke på størrelsen av gitaren og halsen, smalere hals betyr at det blir tettere mellom strengene, noe som kan bety at det kan være lettere for deg med mindre hender. Ofte kan det være vanskeligere å få god lyd da en må trykke strengene hardere ned på noen billigere modeller.

Anbefalt nybegynner modell:

 1. Først og fremst anbefaler vi ikke nybegynnere å begynne med akustisk stålstrengs gitar :)

 2. Yamaha APX modeller - ca kr 3700,-

 3. Furch D20 - ca kr 8500

Elektriske gitarer:

Elektriske gitarer blir brukt til mange formål, men har fått rykte på seg å være rock-gitar. Om du velger denne typen gitar så åpnes det en hel mengde med muligheter. Du må da ha en forsterker siden el-gitaren ikke lager lyd selv. En kan også velge diverse pedaler for diverse formål, vi kommer ikke til å diskutere pedaler her, det er noe du kan ta opp med læreren din.

Anbefalt nybegynner modell:

 1. Squier Mini strat 3/4 størrelse - ca kr 1199,-

 2. Epiphone LesPaul Special - ca kr 1400,-

 3. Squier Bullet Stratocaster - ca kr 1300,-

Elektrisk gitarer kan du godt kjøpe litt dyrere også, modeller som er bygd på klassiske gitarer som Gibson eller Fender er generelt sett å foretrekke. Squier og epiphone regner vi som gode merker for nybegynner gitarer, Du finner også noen svært rimelig Mexico bygd Fender gitarer som er minst like god som sine dyrere brødre fra USA.

Anbefalte nybegynner forsterkere:

 1. Blackstar Fly3 Combo - ca kr 600,-

 2. Marshall MG30GFX combo - ca kr 2100,-

 3. Roland Cube - ca kr 2500,-

 4. Blackttar HT CLUB 40 - CA KR 8000,-

Annet du kan trenge til undervisningen:

 1. Plekter, prøv å kjøp litt forskjellig størrelse, kanskje foretrekker du fingre?

 2. Gitarstemmer (du kan laste ned fine apper på smarttelefon, men det beste er en som du har en som kan festes på gitaren din) Vi anbefaler: TC electronics sin polytuneclip er kanskje den dyreste clip on tuneren, men også den beste vi har prøvd.

 3. Om du spiller elektrisk gitar så er en loop pedal en god invistering. Vi anbefaler: Ditto Looper fra TC Electronics

 4. Fot skammel til klassisk gitar

 5. Ett notestativ å ha hjemme. Godt for rygg og konsentrasjon.


Navn *
Navn
Navn på elev
Navn på elev
Hva er du mest interessert i?

 

Hoved studioet vårt ligger i

Sandviksveien 62
Bergen, Hordaland, 5035
Norway