Book an appointment with Feedback Studios using SetMore

Det kan hende du har et lidenskapelig forhold til blues. Dette er en stilsort med lange tradisjoner som du kan fordype deg hele livet med. Albert Collins, som er en kjent blues gitarist sa engang, «Enkel musikk er det vanskeligste å spille og blues er enkel musikk.» Noen kan si at det ofte er enkle noter å spille, men at de er vanskelig å føle. Det er en stilsort som kan ta en stund å mestre.

Om du ikke har noe forhold til blues, så er det en stor fordel å lære seg denne sjangeren.

Muddy Waters, en annen bluesgitar storhet sa engang; «Bluesen fikk en baby og de kalte den Rock´n Roll». Det er faktisk sånn at i forskjellig gitar basert musikk så har bluesen en sentral del. Du kan høre blues vendinger i mye forskjellig musikk, om så det er alle de varierende grader av rock, metal, i pop og i jazz. Det å lære å improvisere over akkord rekken som finnes i blues er ofte en lettere måte å finne flotte fraseringer. Det er da også lettere å forstå mer komplisert musikk og akkord progresjoner.

Feedback Studios holder blues gitarkurs jevnelig. Bli med slik at du kan bli bedre på å jamme. Om du er den som står og komper når de andre spiller solo eller kanskje du sitter ut når det skal jammes? Synes du det er magisk eller vanskelig å forstå hva en mener når en sier: "vi tar en blues i E". Da er dette en fin måte å komme igang på. Om du har spilt en del fra før så er dette også ett kurs for deg, her får du lære mer om blues som virkemiddel og tradisjon.


stig.jpg

mvh,

Stig Blindheim-Hansen

Daglig Leder