Book an appointment with Feedback Studios using SetMore
TobiasEide.jpg

Tobias Olai Eide

Cello og komposisjonlærer

Tobias Olai Eide (f. 1992) er en norsk cellist og komponist fra Bergen. Han startet å spille cello da han var syv år gammel. Allerede som tolvåring var han solist på konserten "Unge Talenter" med Forsvarets musikkorps. Han har fått undervisning av Kristin Værholm, Bodil Erdal (fra BFO) og Tove Sinding Larsen (Barratt Dues musikkinstitutt). Han har hatt ulike solistopptredener bl. a. på solistkonserten i forbindelse med åpningen av Fana Kulturhus (2009), solist med Ung Symfoni (2010) og i 2012 var han igjen solist med Ung Symfoni, både i Oseana Kulturhus og under orkesterets turne i USA. I 2014 dro Ung Symfoni på turne til St. Petersburg og da var han også solist med orkesteret. De tre første årene av musikkstudiene ble fullført ved Griegakademiet i Bergen. Her hadde han Agnese Rugevica og Sebastian Dorfler som lærere. Tobias var også gruppeleder i både Bergen Unge Kammerorkester og Ung Symfoni før han dro videre til Trondheim for å studere. Her fullførte han både bachelor og masterstudiet i utøvende musikk med Øyvind Gimse som lærer. I denne perioden deltok Tobias på flere prosjekter med TrondheimSolistene.

Tobias bruker mye tid på komponering og fikk i forbindelse med et sommermusikkurs i 2010 oppført et av sine verk på en konsert i Polen. Han har også komponert arien "Heaven" som hans søster Tomine Mikkeline Eide hadde med på sitt debutalbum utgitt av Universal Music i 2013. Foruten å komponere, arrangerer han også musikk.

I tillegg har Tobias hatt flere masterclasstimer med blant annet Truls Mørk, Andrzej Orkisz, Robert de Maine og Terje Moe Hansen. Han har også hatt flere oppdrag sammen med sin søster Tomine Mikkeline Eide.

Tobias har fra 2017 base i Bergen og er tilbake som cellist og gruppeleder i Bergen Unge Kammerorkester.