Feedback Studios logo
Artikler

Artikler

BEDRIFTSBAND OG TEAMBUILDING

Vi hjelper dere med å starte opp et bedriftsband. Fra nybegynnere til mer avanserte. Vi tilbyr teambuilding workshop med musikkopplæring, bandspilling og konsert på enten jobben, i kantinen, et arrangement som julebord, sommeravslutning eller blåturer.

Bob Dylan - Sandviksveien 62 har fått seg nytt kunstverk

Like ved Feedback Studios har det blitt satt opp ett kunstverk av en av verdens beste låtskrivere. Ett av verkene til Bob Dylan fra serien Mood Swing, untitled III henger nemlig i Sandviksveien 62! Her har Bob Dylan sveiset sammen en port av forskjellige metall deler. Ganske så kult at en så profilert musiker sitt verk henger i bygget ved siden av Feedback Studios :) Vi lar oss inspirere og motivere!

Fredag fikk jeg tatt en gitartime selv, det gjør godt å få nytt musikalsk påfyll.

Den jeg tok time fra var selveste Staffan William-Olson, en gitarist jeg har hatt (og har) stor respekt for. Da jeg gikk videregående på musikklinjen i Kristiansund valgte min daværende gitarlærer, Alf Ekholm, å introdusere meg for jazz ved å spille musikk fra The Real Thing, som er ett av de bandene Staffan er kjent fra. Det tok meg ikke lang tid å like denne musikken, med titteler som "Attack of the Killer Mutant Groove", "Mmmm... Ah..." og "Pleasure is an Attitude" var jeg solgt.

Gode øvingsrutiner for gitar

Øve, øve, øve! Å øve på instrumentet ditt bør være en del av din daglige aktivitet når du tar gitarkurs eller privattimer hos oss i Bergen. Noen elever går fra time til time uten å røre instrumentet. Selv om vi som lærere liker det sosiale å diskutere musikk og spille med elevene så er det faktisk tiden mellom privattimene eller gitarkursene som er den mest verdifulle. Ingen lærer kan gjøre deg god om du ikke har disiplinen til å sette deg ned å øve på det de har lært deg.

Hvordan få tid til å øve.......selv i førjulstiden.

Det tar på med julen. Vi kjenner det alle sammen. Gaver, vasking, julekort med mer, og for ikke å snakke om alle de utallige juleavslutningene. Barnehage, SFO, skole, Taekwon-do, dansing, avslutningskonserter. Kremt.. Vi må vel si oss skyldige der...Vi arrangerer ikke mindre en fem avslutningskonserter før jul. Uansett, stress! Stress oppetter ørene og nummeret før det setter seg i skuldrene. De aller fleste kjenner seg igjen i dette.

Hvorfor blues?

Det kan hende du har et lidenskapelig forhold til blues. Dette er en stilsort med lange tradisjoner som du kan fordype deg hele livet med. Albert Collins, som er en kjent blues gitarist sa engang, «Enkel musikk er det vanskeligste å spille og blues er enkel musikk.» Noen kan si at det ofte er enkle noter å spille, men at de er vanskelig å føle. Det er en stilsort som kan ta en stund å mestre. Om du ikke har noe forhold til blues, så er det en stor fordel å lære seg denne sjangeren..

Låt skriving

I dag har Magnus og Stig hatt siste time med elevene på Gimle ungdomskole. Vi avsluttet kurset med en 3 timers workshop i låtskriving. I denne workshopen var det viktig for oss å vise at en med lette virkemiddel kan klare å lage en låt. Gruppen ble delt opp i tre forskjellige grupper og vi kunne etter endt time se at hver av gruppene hadde kommet opp med ideer som kan utvikles videre.

Musikk i Barnehagen

Oppdag våre skreddersydde musikkopplegg for barnehager!

Musikk-undervisning i Bergen

Opplev musikkundervisning med Feedback Studios!

Musikkteori for Gitaristen

Jeg har møtt mange gitarister som ikke bryr seg med å vite hva de spiller. Dette er nødvendigvis ikke en dårlig ting. Noen spiller med stor innlevelse og dyktighet, men hvis de noen gang må forklare hva de spiller så sier de kanskje at det bare føltes riktig. Det finnes regler i musikk. Disse lovene kan beskrive hvorfor en akkord føles bare riktig ved siden av en annen akkord, eller hvorfor en skala kan høres bra ut oppå en akkord progresjon. Tonene passer sammen på en måte som vi oppfatter som riktige og det er mange musikere som har forklart dette i små og store ord.

Musikkundervisning i Eventus Kvernslåtten Barnehage i Bergen

-Jo tidligere man begynner. jo bedre er det. Her i barne-hagen har vi fast musikkundervisning hver onsdag. Og som unger flest, stortrives de både med å synge og spille. sier musikkpedagog Stig Blindheim-Hansen (36).

Utdrikkingslag i Bergen

Utdrikkningslag i Bergen Vellykket arrangement i hjerte av Sandviken